Nakkiwokki

4–5 annosta

Valmistusaineet

2 pkt Vatajan nitriitittömiä nakkeja (tai 1 pkt Nitriititöntä lenkkiä) 1 iso sipuli
2 dl sweet chili -kastiketta puolikas keltainen paprika
reilusti oliiviöljyä paistamiseen kourallinen sokeriherneitä
5 valkosipulin kynttä 1 mieto punainen chili
1 sitruunaruoho 2 rkl kalakastiketta
4 porkkanaa 1/2 limen mehu

Valmistusohjeet

  1. Laita riisit kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa nakit pitkittäin puoliksi ja sitten vielä puolikkaat puoliksi. Laita suikaleet kuppiin, kaada sinne sweet chili -kastike, sekoita ja anna marinoitua 10–15 minuuttia.
  3. Pilko sokeriherne, porkkana, paprika ja sipuli ohuiksi pitkittäisiksi suikaleiksi, sekä kevätsipuli ja chili renkaiksi.
  4. Pilko valkosipuli ja inkivääri pieneksi silpuksi. Pilko sitruunaruoho niitä isommiksi paloiksi. Sitruunaruoho on rakenteeltaan kovaa ja puumaista, joten voit poimia isot palat helpommin pois valmiista ruoasta ennen tarjoilua.
  5. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota valkosipuli, inkivääri ja sitruunaruoho. Älä anna ruskistua. Lisää suikaloidut kasvikset joukkoon. Paista kasviksia täydellä teholla muutamia minuutteja kunnes ne alkavat hieman pehmetä. Lisää nakit kastikkeineen. Anna paistua edelleen täydellä teholla kunnes nakitkin alkavat kypsyä ja kasvikset pehmetä. Lisää kalakastike ja purista limen mehu wokin sekaan. Anna muhia pienellä lämmöllä vielä muutama minuutti.
  6. Tarkista maku ja tarjoile riisin kanssa. Nauti hyvällä ruokahalulla!

Katso myös muita reseptejä

Avokado-salaattipita

Vatajan suussa sulava avokado-salaattipita maistuu niin pieneen kuin isoonkin nälkään.

Herkut HoReCa-käyttöön

HoReCa-valikoimamme kattaa suurkeittiöihin soveltuvat lihatuotteet. Allergiatunnustuotteemme soveltuvat lähes jokaiselle ja muita erikoisruokavalioita huomioimme muun muassa laktoosittomilla ja gluteenittomilla tuotteilla.

Hetkiä Kankaanpäästä

timo.png

Kirpeällä syys- ja talvikelillä potka on poikaa ja fileet fiilistelyä varten. Vatajan joulu alkoi, kun puiden lehdet vasta testailivat syksyn väriloistoaan.

Oma joulusuosikkini on tietenkin maukas klassikko: harmaasuolattua joulukinkkua on tarjolla oman maun mukaan – leivän päällä maistuvista herkkuviipaleista n. 3,5 kilon kinkkukunkkuun.

Timo Mustaniemi, toimitusjohtaja

Ajankohtaista

Nyt kaupoissa! Viinimureutetuissa leikkeleissä on luonnetta ja mureutta

Vataja

27. tammikuuta 2019

– Pohdimme voisiko viini saatella kokolihaleikkeleen miellyttävän, jopa poikkeuksellisen mureaksi, ja luovuttaa samalla vivahtee…

Nitriititön lenkki – oiva makkara koko perheelle

Vataja

26. tammikuuta 2019

Maalaistuote Vatajan vuoden 2019 uutuustuote Nitriititön lenkki on turvallista herkkua pienille ja isoille. Allergiatunnustuotte…

Leikkelekakku kesän juhliin

Vataja

29. toukokuuta 2018

Kesä on juhlan aikaa – ja mikäpä sopisi juhliin paremmin kuin herkullinen leikkelekakku!