Leikkelekakku
24 cm pohja
n. 16 annosta
Valmistusaineet
Pohja | |
---|---|
175 g (noin 8 viipaletta) saaristolaisleipää | 75 g voita |
1 dl kivettömiä vihreitä oliiveja |
Täyte | |
---|---|
400 g maustamatonta tuorejuustoa | 200 g yrttituorejuustoa |
200 g ranskankermaa | 1 iso suolakurkku |
n. 150 g Vatajan ylikypsää Riihikalkkunaleikkelettä | n. 150 g Vatajan ylikypsää Riihikinkkuleikkelettä |
vajaa puoli nippua ruohosipulia | pieni pätkä purjoa (noin 3 cm) |
puoli nippua persiljaa | 4 liivatetta |
1/2 dl kasvislientä | mustapippuria |
Koristeeksi esimerkiksi | |
---|---|
1 pkt Vatajan Naudan sisäpaistia | 1 pkt Vatajan rosvopaistia |
noin 200 g silmusalaattia | |
Syötäviä kukkia, esimerkiksi luonnosta ketunleivän kukat sopivat mainiosti |
Valmistusohjeet
- Hienonna oliivit monitoimikoneessa ja siirrä odottamaan erilliseen kuppiin. Hienonna koneessa saaristolaisleipä. Sulata voi, lisää leipämuruun ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi joukkoon oliivisilppu ja sekoita. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele leipä-voiseos tiiviisti pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.
- Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Hienonna monitoimikoneessa erikseen suolakurkku ja leikkeleet sekä yhdessä ruohosipuli, purjo ja persilja. Valuta suolakurkkusilpusta ylimääräinen neste pois ja sekoita hienonnetut ainekset yhteen. Voit halutessasi myös pilkkoa raaka-aineet.
- Vatkaa tuorejuustot notkeaksi. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Purista liivatteista neste ja lisää liivatteet kiehuvaan kasvisliemeen. Lisää sen jälkeen liivateseos notkistettuun tuorejuustoon koko ajan vatkaimella sekoittaen. Lisää seokseen vielä ranskankerma ja pilkotut raaka-aineet. Sekoita hyvin. Mausta mustapippurilla.
- Kaada seos kakkuvuokaan pohjan päälle ja tasoittele pinta kauniisti. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli. Kakku on parhaimmillaan oltuaan pari päivää jääkaapissa.
- Koristele haluamillasi Vatajan leikkeleillä, kasviksilla ja syötävillä kukilla. Käytä luonnosta vain kasveja, jotka varmasti kelpaavat ravinnoksi.