Leikkelekakku

24 cm pohja
n. 16 annosta

Valmistusaineet

Pohja
175 g (noin 8 viipaletta) saaristolaisleipää 75 g voita
1 dl kivettömiä vihreitä oliiveja  
Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa 200 g yrttituorejuustoa
200 g ranskankermaa  1 iso suolakurkku
n. 150 g Vatajan ylikypsää Riihikalkkunaleikkelettä n. 150 g Vatajan ylikypsää Riihikinkkuleikkelettä
vajaa puoli nippua ruohosipulia pieni pätkä purjoa (noin 3 cm)
puoli nippua persiljaa 4 liivatetta
1/2 dl kasvislientä mustapippuria
Koristeeksi esimerkiksi
1 pkt Vatajan Naudan sisäpaistia 1 pkt Vatajan rosvopaistia
noin 200 g silmusalaattia 
Syötäviä kukkia, esimerkiksi luonnosta ketunleivän kukat sopivat mainiosti

Valmistusohjeet

  1. Hienonna oliivit monitoimikoneessa ja siirrä odottamaan erilliseen kuppiin. Hienonna koneessa saaristolaisleipä. Sulata voi, lisää leipämuruun ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi joukkoon oliivisilppu ja sekoita. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele leipä-voiseos tiiviisti pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.
  2. Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Hienonna monitoimikoneessa erikseen suolakurkku ja leikkeleet sekä yhdessä ruohosipuli, purjo ja persilja. Valuta suolakurkkusilpusta ylimääräinen neste pois ja sekoita hienonnetut ainekset yhteen. Voit halutessasi myös pilkkoa raaka-aineet.
  3. Vatkaa tuorejuustot notkeaksi. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Purista liivatteista neste ja lisää liivatteet kiehuvaan kasvisliemeen. Lisää sen jälkeen liivateseos notkistettuun tuorejuustoon koko ajan vatkaimella sekoittaen. Lisää seokseen vielä ranskankerma ja pilkotut raaka-aineet. Sekoita hyvin. Mausta mustapippurilla.
  4. Kaada seos kakkuvuokaan pohjan päälle ja tasoittele pinta kauniisti. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli. Kakku on parhaimmillaan oltuaan pari päivää jääkaapissa.
  5. Koristele haluamillasi Vatajan leikkeleillä, kasviksilla ja syötävillä kukilla. Käytä luonnosta vain kasveja, jotka varmasti kelpaavat ravinnoksi.

Katso myös muita reseptejä

Kypsät ja mehevät ribsit

Helposti valmistuvat ja valmiiksi kypsennetyt Vatajan uutuusribsit sopivat niin pikkunälkään kuin lounaaksikin.

Herkut HoReCa-käyttöön

HoReCa-valikoimamme kattaa suurkeittiöihin soveltuvat lihatuotteet. Allergiatunnustuotteemme soveltuvat lähes jokaiselle ja muita erikoisruokavalioita huomioimme muun muassa laktoosittomilla ja gluteenittomilla tuotteilla.

Hetkiä Kankaanpäästä

timo.png

Joulu alkoi Vatajassa jo syksyllä, kun sesongin uutuustuotteet tulivat markkinoille syys-lokakuussa. Oma suosikkini on Tuplat-yhdistelmäpakkaus, joka pyyhkii kirpeän syyssään unholaan: herkullinen naudan punaviinipaisti ja maukas broilerinfileeleike maistuvat leivän päällä tai sellaisenaan – villasukat jalassa ja hyvää kirjaa lukiessa.

Jouluna meillä syödään Vatajan uutta allergiatunnustuotetta, joka sopii isommankin suvun kaikille lihan ystäville. Kypsät ja paksut joulukinkkuviipaleet antavat joululle luvan tulla jokaisen mieliin ja ajatuksiin. 

Timo Mustaniemi, toimitusjohtaja

Ajankohtaista

Leikkelekakku kesän juhliin

Vataja

29. toukokuuta 2018

Kesä on juhlan aikaa – ja mikäpä sopisi juhliin paremmin kuin herkullinen leikkelekakku!

Ribs Akropolis – Ripaus Zorbasia Suomen suveen

Vataja

22. toukokuuta 2018

Kypsä ja lisäaineeton Ribs Akropolis tuo kreikkalaista makua suomalaiseen herkkupöytään.

Boneless Ribs BBQ – Ribs-liha nyt täysin luuttomana!

Vataja

22. toukokuuta 2018

Maalaistuote Vatajan kesän 2018 uutuustuote on silkkaa lihaa.